Ovocné víno | Miluron
Ovocné víno je čoraz obľúbenejší alkoholický nápoj - vzniká kvasením šťavy z rôznych druhov ovocia. Na jeho narastajúcu popularitu reagujú aj mnohé slovenské vinárstva a rozširujú svoju ponuku aj o tento druh vín. Pre výrobu ovocného vína sú potrebné vyzreté a zdravé plody, ktoré sa rozdrvia a vylisuje sa z nich šťava.
Viac sa dočítate v texte nižšie pod produktami.
Ovocné vína majú o niečo nižší obsah alkoholu ako hroznové vína. Kým tradičné vína majú zvyčajne približne 13 % objemu alkoholu, ovocné vína v priemere 11 %. Tieto čísla sa však môžu líšiť o niekoľko percentuálnych bodov v oboch smeroch medzi rôznymi výrobkami.
Najznámejšie je ríbezľové víno alebo čučoriedkové víno. K výrobe ovocného vína sa ale používajú aj plody višne, jablká, čerešne, egreše, černice, slivky, jahody, maliny, plody moruše, arónia, šípky, ale aj kvety bazy či púpavy alebo stonky rebarbory.