Carl Jung

Nemecké vinárstvo, ktoré už viac ako 100 rokov produkuje nealkoholické tiché i šumivé vína.

Dr. Carl Jung, obchodník s vínom a syn vinárskej rodiny z Rheingau, sa začiatkom 20. storočia zaoberal otázkou: dá sa víno vychutnať bez alkoholu? V tom čase čoraz viac zákazníkov odriekalo víno zo zdravotných dôvodov. Ale Carl Jung mal jednu myšlienku: víno potrebuje chuť, nie alkohol.

Inšpirovaný expedíciami do Himalájí, ktoré údajne využívali rýchlo vriacu vodu v extrémnych nadmorských výškach, sa mu v roku 1907 podaril prevratný vynález. Vyvinul proces vákuovej extrakcie. Pri tomto procese sa alkohol z vína šetrne stiahne pri menej ako 30 stupňoch. Buket a chuť sú zachované.

Na tento postup bol udelený patent a tak sa Carl Jung stal vynálezcom nealkoholického vína.
Vášeň a roky výskumu jeho vynálezu viedli k ďalším patentom, ktoré neustále zdokonaľujú kvalitu a chuť nealkoholických vín Carl Jung.

Na začiatku 20. Storočia si čoraz viac zákazníkov a milovníkov vína muselo jeho pitie pre zdravotné problémy odriekať. 

 

Carl Jung sú zastúpené v nasledujúcich kategóriach:

Potvrďte svoj vek

Na tejto stránke nájdete pestrú ponuku nápojov,
ktoré sú pre dospelých. Vstúpte, len ak ste dovŕšili vek 18 rokov.

Mám viac ako 18 rokov Mám menej ako 18 rokov

Najdôležitejšie novinky priamo na váš email

Získajte zaujímavé informácie vždy medzi prvými

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.