- Úvod
- >>
- Výrobcovia
- >>
- Don Julio
Don Julio
Legenda sa začala v roku 1942, keď mladý Don Julio González videl príležitosť vo výrobe tequily. Nevlastnil toho veľa, ale to, čo vlastnil, bol sen a jedinečná oddanosť potrebná na jeho uvedenie do života. Potom, čo sa podelil o svoju víziu s miestnym obchodníkom, poskytol mu pôžičku na spustenie svojej prvej pálenice tequily, La Primavera, v Jalisco Highlands.
Nasledujúcich štyridsať rokov zasvätil Don Julio González svoj život výrobe najlepšej tequily na svete. Každý deň skoro vstával, aby sa prechádzal po agávových poliach a kosil trávu okolo každej jednotlivej rastliny, aby ju chránil a dozeral na jej rast a chuť. A keď prišiel čas zberu, zbieral každú rastlinu jednu po druhej, pričom zbieral len agáve v optimálnej zrelosti a zdraví.
Don Julio nepovažoval agáve za plodinu, považoval ich za svoje deti. A vďaka jeho mimoriadnej oddanosti výrobe výnimočnej tequily žije jeho legenda dodnes. Vysočina Jalisco, ktorá leží vo výške cca 2000 m n.m, je miestom, kde to všetko začalo. Práve v tomto extrémnom podnebí, obklopenom bohatou sopečnou pôdou, bol založený legendárny liehovar La Primavera a narodila sa tequila Don Julio.
Teplé dni, chladné noci a bohatá ílovitá pôda Jalisco Highland vytvárajú dokonalú mikroklímu na pestovanie modrej agáve. Vysoká nadmorská výška však sťažuje pestovanie a zber plodín. Don Julio González to vedel, ale zostal na vysočine a vydržal extrémne podmienky, aby mohol vytvoriť tú najlepšiu tequilu na svete. Jeho oddanosť svojmu remeslu skutočne nepoznala hraníc. Výsledok? Tequila s výnimočnou substanciou a nesporným duchom. Od roku 1947 pracovali s Donom Juliom viac ako tri generácie rodín Jimadorovcov. Ich oddanosť procesu a metódam Dona Julia je bezkonkurenčná a ich majstrovstvo v pestovaní a zbere agáve sa odovzdávalo po generácie a možno ich vystopovať až k samotnému Donovi Juliovi. Namiesto zberu celých agávových polí naraz, Jimadorovci usilovne zbierajú rastlinu po rastline, pričom odborne posúdia vek a zdravotný stav každej agáve. Na zvýšenie kvality úrody ručne zbierajú a rovnomerne ručne krájajú agáve pencas (listy) z piña. Bez oddanosti a starostlivosti legendárnych Jimadorovcov by výnimočná kvalita tequily Don Julio nebola možná.
Don Julio sú zastúpené v nasledujúcich kategóriach: