- Úvod
- >>
- Výrobcovia
- >>
- Sierra
Sierra
Sierra Milenario Tequila vzniká v západnej časti pohoria Sierra Madre v štáte Jalisco. Vyrába sa tradičnými metódami pod vedením master distilera Sierra Milenario, Rodolfa Gonzaleza. Tequila Sierra Milenario je zo 100 % agáve. V slnečnom podnebí s nízkymi zrážkami rastú agáve v horách mnoho rokov bez umelých hnojív alebo priemyselného zavlažovania, až kým sa nezberajú ručne a následné prechádzajú trojkrokovým triedením, po ktorom zostanú na výrobu tequily iba tie najlepšie kusy s najvyšším obsahom cukru, aby vznikla čistá, rafinovaná a lahodná tequila.
Liehovar v Guadalajare, hlavnom meste Jalisca, je postavený na pozemku starej haciendy a tam sa po jednodňovom varení fermentuje iba najlepšia prvolisovaná šťava z agáve, ktorá sa potom tradične destiluje v medených kadiach a potom sa ručne plní do fliaš. Na fermentáciu agávovej šťavy pestujú kvasinky v moderných laboratóriách s použitím dobre stráženého rodinného tajomstva, ktoré vyžaduje srdce agáve („piña“). Každý krok destilačného procesu je kľúčom k vytvoreniu prémiovej tequily. Iba tie najtradičnejšie a časom overené destilačné techniky dokážu vytvoriť túto rafinovanú chuť. Jemná destilácia pri nízkej teplote sa vykonáva v medených nádobách a extrahuje z agáve výraznú chuť, čo dáva tequile výnimočnú kvalitu, ktorá je synonymom tequily Sierra Milenario.
Po destilácii dozrievajú tequily Reposado, Anejo a Extra-Anejo v sudoch z amerického bieleho duba alebo z francúzskeho duba Limousine až štyri roky. Ideálne klimatické podmienky, cirkulácia vzduchu, starostlivo vybrané sudy a dĺžka dozrievania vedú k ich jedinečnej chuti a dochuti.
Tequily Sierra Milenario nesú každá iné mayské znamenie zverokruhu, ktoré predstavuje ich jedinečné vlastnosti: had, jaguár, opica, orol, králik a krokodíl. Dohliadajú na tých, ktorí si ctia a vážia tento božský dar – a vedú ich na ceste stať sa bohmi.
Sierra sú zastúpené v nasledujúcich kategóriach: