Akashi-Tai Junmai Tokubetsu Saké 15% 0,72l
Akashi-Tai Junmai Tokubetsu je mimoriadne kvalitné saké vyrobené zo 100 % ryže Yamadanishiki pestovanej v prefektúre Hyogo, ktorá bola fermentovaná až kým neostalo 60 % zrna.
Saké sa dokonale hodí k všetkým druhom sushi, sashimi, šalátom a duseným rybám. Odporúčame podávať pri teplote 6 až 50 °C. Pri vyššej teplote vás dokonale zahreje a preukáže výraznú vôňu.
Môžete si ho vychutnať v Masu (drevený pohár), Ochoko (malý pohár) alebo v tradičnom pohári na víno.
Farba: číra so zlato-žltými odleskami
Vôňa: ryža, pečivo, ovocie, korenie, smotana
Chuť: jemne pikantná, čistá, hrejivá, hrušky, banány
Záver: stredne dlhý, príjemný, ovocie, kvety, bylinky
Ocenenia:
Zlatá medaila z U.S. National Sake Appraisal, 2020
Zlatá medaila z Concours Kura Master, 2020
Zlatá medaila z Concours Mondial Feminalise, 2020
Strieborná medaila z Meiningers International Spirit Award, 2019