Armaňak | Tuba

Nie je tak populárny ako koňak, ale nikto mu nevezme to, že je pravdepodobne najstarším vínnym destilátom a jeho výroba sa datuje od stredoveku. Je považovaný za elixír zdravia a dlhovekosti, čo potvrdil aj vedecký výskum v Bordeaux. Gaskoňci majú tučnú a ťažkú ​​stravu, napriek tomu patria k najzdravšej a najdlhšie žijúcej populácii v Európe. Kvapku armaňaku si doprajú ráno, na poludnie aj večer.
Viac o armaňaku sa dočítate v texte nižšie pod produktami.

Filter produktov
Zobrazenie:
Zoradiť:

Cenový filter

od
do

Dostupnosť

Výrobca Všetko

Druh alkoholu Všetko

Obsah alkoholu % Všetko

Balenie Všetko

Objem Všetko

Dĺžka zrenia Všetko

Krajina Všetko

Zrušiť filtre
Druh alkoholu
Armaňak
Dĺžka zrenia
18 rokov
Krajina
Francúzsko
53,55 s DPH
44,63 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-5651
Druh alkoholu
Armaňak
Dĺžka zrenia
12 rokov
Krajina
Francúzsko
55,23 s DPH
46,03 € bez DPH
Na objednávku
Obj. čislo: AE-1462
Druh alkoholu
Armaňak
Dĺžka zrenia
2 roky
Krajina
Francúzsko
24,38 s DPH
20,32 € bez DPH
Na sklade
Obj. čislo: AE-3289
Produkty: 3 | Aktuálna strana: 1/1

Ťažko by ste na svete hľadali staršiu pálenku. Pôvod armaňaku je situovaný do Gaskoňska na juhu Francúzska, kde sa vyrába od 15. storočia dodnes. Čo viac, v roku 1909 bolo uzákonené, že sa armaňak môže vyrábať výhradne len v 3 oblastiach Gaskoňska. Kontrolu kvality a ostatných predpisov spojených s výrobou armaňaku spravuje inštitúcia BNIA (Bureau National Interprofessionnel de l´Armagnac).

Vďaka jednoduchej destilácii je vínna pálenka vraj výraznejšia a chuťovo plnšia. Na výrobu sa používa viac odrôd vína. Armaňak sa postupne destiluje z vína, a preto si zachováva jemnú arómu a obdivuhodnú chuť. Armaňak má vždy najviac 63% alkoholu. Za jedinečnosťou armaňaku stojí klíma, odroda vína, destilácia a zrenie. Najkvalitnejšie Bas Armaňaky vznikajú vďaka pôde bohatej na íl a piesky. Ťažší a plný Armaňak Tenareze sa zase urodí na kriedových pôdach.
Môžeme ho rozdeliť do niekoľkých kategórií, a to podľa veku najmladšej použitej vínnej pálenky:

Three Star (Tri hviezdy) – minimálny vek armaňaku zrejúceho v sude je 1 rok
V.O., V.S.O.P., Réserve - minimálny vek zrenia v sude sú 4 roky
Extra, Napoleón, X.O., Vielle Réserve - v sude zreje minimálne 5 rokov.
Ročníkový – ročníky od roku 1900 až po rok 1990

Ideálne je si ho vychutnať ako digestív po dobrom jedle a hodí sa aj k dezertom. Servírovanie je podobné ako pri koňaku. Pred konzumáciou by sme mali armaňak nechať vydýchať a až potom si ho v malých dúškoch vychutnávať.

Potvrďte svoj vek

Na tejto stránke nájdete pestrú ponuku nápojov,
ktoré sú pre dospelých. Vstúpte, len ak ste dovŕšili vek 18 rokov.

Mám viac ako 18 rokov Mám menej ako 18 rokov

Najdôležitejšie novinky priamo na váš email

Získajte zaujímavé informácie vždy medzi prvými

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.